Ook pups voor Benthe

Op 25 november heeft ook Benthe haar laatste nestje gekregen. 2 mooie teefjes en een prachtige reu. Moeder en pupjes doen het heel goed. Ze hebben genoeg melk natuurlijk dus daarom groeien ze als kool.

DSC00422

Pups voor Happy

DSC00298Bij het fokken van je twaalfde nest denk je toch dat je wel weet hoe zo’n bevalling ongeveer verloopt. Nou ik kan je vertellen niets is minder waar. Normaal gesproken verwacht je na de temperaatuursdaling binnen 24 uur pups, oke dat kan wel eens een beetje uitlopen maar zolang?!? Happy had vrijdagavond om 21:30 die daling. Dus gauw ons bed opgemaakt om bij haar te slapen. ’s Nachts was ze wel wat onrustig maar het viel nog mee. ’s Ochtend dacht ik toch al wel meer onrust te zien en verwachten we dat het niet zo heel lang meer ging duren. Een lange dag volgde en een nog veel langere nacht. Om half 5 ’s nachts toch maar eens de dierenarts gebeld want er kwam al een aantal uur vruchtwater. Die stelde ons gerust en dat het nog wel een paar uur mocht duren. Ondertussen kreeg ze het zo slecht en zagen we een vruchtblaas verschijnen. Maar meer dan dit werd het niet. Weer de dierenarts eens gebeld en daar waren we om half 8 welkom.  Dus hop alles mee in de auto want dat kon wel eens een keizersnede worden. Na een paar minuten in de auto zei Geert die bij Happy achterin zat dat hij haar voelde persen en ja hoor na 3 persweeën kwam er een prachtige jongeman tevoorschijn.  Weer rechtsomkeer naar huis dus. Geert moest Happy dragen want de pup hing nog aan de placenta die nog niet geboren was en ik hield de pup vast. Eenmaal in de werpkist kwam snel de tweede reu daarna volgde een normale bevalling waarvan om 10:45 de laatste pup is geboren. Poeh poeh wat een happening weer.

Maar Happy is nu trotse moeder van 3 reuen en 4 teven.

Nieuws over de aankomende nesten

Het staat eigenlijk wel vast dat Happy pups gaat krijgen. Ze is nu bijna op de helft en ze wil bijna niet eten behalve als het dingen zijn die ze niet mag en slaapt ontzettend veel. Haar baarmoeder is ook opgezet. Benthe vreet daar in tegen alles wat los en vast zit en is nog harstikke aktief maar dat is ze de vorige nesten ook geweest. We wegen de meiden nu iedere week de groei zou er nou wel in moeten komen.

HappyBentheIMG-20141015-WA0007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste foto buikfoto van Happy. Tweede foto buikfoto van Benthe. Derde foto links Benthe en rechts Happy!

Pups voor Guus?

Op 17 juli is onze Guus gedekt door Siebren. Hij is hier een paar dagen blijven logeren dus ze hebben het daarna nog een paar keer over gedaan............ De grote vraag is nu natuurlijk is Guusje drachtig. Nog even geduld dan zullen we het weten.

Dekking Guus X Siebren n

jikke&eyke!!!

Jikke & Eyke lijken voor tekenen te hebben dat ze liefdes puppy krijgen!!

dekking ging niet vlot maar Jikke heeft wat voor tekenen dat ze drachtig is volgende week de echo die het uitsluitsel geeft.

 

 

Oukje-Sjoeke Fan ’t Koekoekswâld                                     Eyke v. Holwerda Sathe

 

 

 

 

UA-41956405-1