Hoe fokken wij

Hoe fokken wij....

Wij fokken uitsluitend via de regels van Raad van Beheer. Onze teefjes worden allemaal op heupdysplasie geröntgend, uiteraard zijn ook de reuen die wij gebruiken geröntgend. Onze teefjes krijgen maximaal 5 nestjes in hun hele leven.

We zijn zeer selectief in het maken van combinatie. Wij letten daarop onder andere op inteelt, gezondheid, gedrag en exterieur. Ook vinden wij het belangrijk met onze honden regelmatig naar shows te gaan.

Onze gefokte pups groeien op in huiselijke kring. Uiteraard zijn al onze pups voorzien van een stamboom en chip van Raad van Beheer op kynologisch gebied.

Hoe groeien de pups bij ons op....

 

De pups blijven ongeveer 8 weken bij ons, in deze weken doen wij zo goed mogelijk ons best om een sociale pup mee te geven. Ze groeien op in huiselijke kring en komen regelmatig in contact met allerlei mensen van heel jong tot heel oud.

Ook zien ze regelmatig andere honden. We proberen de pups zindelijk mee te geven, helaas lukt dat niet helemaal maar we zijn altijd een heel eind op de goede weg. Vanaf 5 weken slapen de pups hier in de bench zodat ze die ook al gewent zijn. Verder maken we altijd een autoritje en gaan we af en toe met ze op straat. De verdere socialisatie komt voor rekening van de nieuwe eigenaar. We geven niewe eigenaars voldoende informatie mee om een goede start te maken.

Nazorg

Natuurlijk kunnen nieuwe eigenaren ook als ze de pup hebben altijd bij ons terecht voor vragen.

Na ongeveer 1 jaar organiseren we een terugkomdag waar we iets leuks gaan doen. Leuk voor ons als fokkers om te zien wat het "eindresultaat" is en leuk voor de eigenaren om elkaar weer eens te ontmoeten en de vader van de pups te zien.

UA-41956405-1